Verkoopteams productiever

Uit onderzoek is gebleken dat verkoopteams maar 25% van hun tijd besteden aan het verkopen. Hoe kan dit verbeterd worden? Zorg ervoor dat je verkopers weten hoe ze mensen kunnen beïnvloeden.  Op die manier creëer je de beste sales-teams. Maak geen fouten bij personeelswerving en zorg ervoor dat het personeel een goede introductie en training. Een goede introductie helpt medewerkers een goed begrip te krijgen van het bedrijf. Een verkooptraining bij Telemarkt Trainingen kan daarbij helpen. Bij onze verkooptrainingen vullen theorie en praktijk elkaar aan: gerichte praktijkcases, herkenbare rollenspelen en effectieve oefeningen zijn waardevolle onderdelen van onze trainingen. Motivatie, bewustwording en inzicht zijn de drijfveren. 

Vijf beïnvloedingsvaardigheden om succes te behalen met je sales-team.

1. Geef iets voor niets

Om klanten te behouden kun je bij een langdurige relatie een korting aanbieden op bijvoorbeeld een lidmaatschap. Om klanten te winnen kun je gratis monsters meegeven bij de aankoop van een product. In sommige gevallen, kan het aanbieden van gratis monsters de verkoop met maar liefst 2000% verhogen. 

2. Het aanbieden voor een beperkte tijd

Bij een actie is het van belang om iets goedkoper aan te bieden voor een beperkte tijd. Zodra er een deadline op een bepaalde beslissing staat, neemt de bereidheid om daadwerkelijk te beslissen toe. Mensen zijn geneigd waarde toe te kennen op basis van schaarste. Bijvoorbeeld: “Nog slechts 2 dagen!” is een duidelijke boodschap dat mensen echt aanzet tot handelen. 

3. Aanbevolen door Experts

Veel klanten hebben vragen bij een aankoop van een product, bijvoorbeeld elektronica. Het is daarom ook van belang dat het sales-team beschikt over de juiste kennis. Ook heeft de klant behoefte aan een mening van onpartijdige derden. Dat kan een goedkeuring van een deskundige zijn, maar ook mensen die een kans hebben gehad het product te testen. Wat andere klanten over uw product zeggen is heel belangrijk. 

4. Laat een klant klein beginnen

Laat klanten stapsgewijs kennis maken met uw product of dienst. Zorg voor het vertrouwen van de klant. Als u uw klanten echter stapsgewijs en voorzichtig kunnen kennismaken met uw product, dan zullen ze meer open staan voor de grotere verplichting op termijn. Het aanmelden voor een e-mailnieuwsbrief of een gratis trial-lidmaatschap is een geweldige manier om klanten langzaam te laten wenen aan je product en dienst.

5. Wees sympathiek

Klanten kopen niet alleen een product of een dienst, ze kopen in feiten de persoon die het aanbiedt. Train uw sales team om hun persoonlijke tvaardigheden te ontwikkelen. Respecteer de tijd die uw klanten opofferen voor uw verkoopgesprek, want tijd is schaars.
  © Telemarkt Trainingen